Două mâini pricepute – Harper’s Bazaar

Niciun comentariu In presa, Media
25 Mar
2015

Uneori două mâini pricepute și relaxarea mentală sunt suficiente pentru a pleca de la salon cu un ten mai ferm. Iată unul din cele mai noi masaje faciale cu efect de lifting.

Despre Iulia Avram se vorbește în cercuri restrânse, în termeni precum: ”sculptoplastică, nu știi?”. Curioasă de a o cunoaște și oarecum intrigată de popularitatea unui tratament de lifting care nu folosește nimic din tehnologia de ultimă oră, am căutat-o aproape două săptămâni – Iulia Avram călătorește mult, solicitată peste hotare pentru tratamente.

Cuvântul ”sculptoplastică” nu există în DEX. Definiția i-o oferă cea care a brevetat procedura, explicând că este vorba despre o metodă de îndepărtare a țesuturilor adipoase și de corectare a ovalului feței fără intervenții chirurgicale. Ea presupune ”contractarea platysmei (mușchiul gâtului) și a mușchilor faciali și acumularea acestora într-un sistem integru, de eliminare a defectelor fizice și de întinerire a pielii”.

Prima ședință constă mai mult într-un dialog, similar cu cel dintre un psiholog și un pacient. Premisa este că fiecare trăire lasă o amprentă pe chip. ”În timp, toate emoțiile și energia negativă se acumulează, de cele mai multe ori, pe față; ochii se îngreunează, la fel ca pielea, iar pomeții cad.” Ședințele de sculptoplastică echilibrează persoana pe plan emoțional și energetic. Unii scriu, alții desenează sau efectuează câțiva pași de dans (în cazul meu, a fost cea mai bună metodă de eliberare).

Masajul care urmează este destul de dureros, dar suportabil. ”Cea mai în vârstă persoană care vine la mine este o femeie de 83 de ani. Dar am tratat și un copil de 8 ani”, precizează Iulia Avram, pentru a-mi demonstra că tratamentul nu depinde de vârstă. Rezultatele sunt vizibile chiar și după 5 minute de masaj, iar efectele finale constau în reconturarea trăsăturilor, ridicarea pomeților și redobândirea unui aspect luminos al întregii fețe. Specialistul în PR Corina Bârlădeanu, una dintre clientele fidele ale Iuliei Avram, recunoaște că metoda tratează în profunzime, cu efecte imediate și de durată: ”Sub mîinile Juliei Avram, te redescoperi așa cum poate uitasei că ești: tânără, senină, echilibrată.”

Sculptoplastica este recomandată atât femeilor, căt și bărbaților, nu lasă urme, iar pentru rezultate optime trebuie parcurse cel puțin 10 ședințe. Masajul nu înlocuiește nevoia tenului de a fi îngrijit de produse antiage sau de fermitate.

Autor: Ioana Vasile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *