Un procedeu special – revista The One

Niciun comentariu In presa, Media
24 Mar
2015

Când credeam că le-am testat chiar pe toate, am fost invitată la o ședință de sculptoplastică. După un search riguros pe Google, am constatat că toate căutările generau același rezultat: Iulia Avram, inventatoarea acestei metode brevetate și licențiate, unica persoană care practică acest procedeu. Când am sunat la ușa apartamentului de pe strada Aman, habar nu aveam ce urma să mi se întâmple. Am fost cu atât mai confuză cu cât doamna Avram, după câteva politețuri schimbate, m-a poftit să ies afară, să sun și să mă prezint din nou. De data aceasta fără să îmi înclin umerii – semn clar că vreau să le fac celorlalți pe plac…

”Stai mereu dreaptă!”, m-a îndemnat în timp ce mă conducea în living. Mi-am mai revenit în fire savurând un ceai și ascultându-i povestea. Abia în camera de tratament m-am convins însă că tehnica ei, care îmbină consilierea motivațională cu exerciții de respirație și cu masajul feței, are puterea de a sfida legile gravitaționale cu care se confruntă pielea noastră.

Sculptoplastica nu este numai arta care îți modelează chipul cu mâinile goale, ci și un procedeu special care ajută la reechilibrarea energetică, emoțională și estetică. ”De-a lungul timpului, toate emoțiile și energiile negative  se acumulează de cele mai multe ori pe față.Ochii se îngreunează și, la fel ca pielea și pomeții, cad. Iar în societatea în care trăim, oboseala și stresul sunt factorii principali ai blocajelor energetice care duc la depunerea și formarea ridurilor”, mi-a explicat experta.

Fiecare ședință începe simplu, prin provocarea de a te privi în oglindă. Ce îți place la tine sau ce ai schimba la tine sunt întrebări uzuale, urmate de unele mult mai intime, menite să te conducă în același punct: să înțelegi că relațiile neîmplinite, frustrările ascunse sau neajunsurile de orice fel ți se citesc pe față. Masajului propriu-zis i se acordă un timp diferit, de la model la model – așa cum îi place să le numească pe cele care îi trec pragul. Cert este că, dacă nu aș fi testat pe propria piele, nu aș fi crezut că, prin sculptoplastică, ovalul chipului poate fi sculptat într-o singură ședință fără bisturiu! Așadar nu m-a surprins să aflu că moldoveanca din Chișinău colaborează cu laboratoare de imagine din Moscova, Milano și Roma.

Autor: Bianca Nuțu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *