Sculptoplastica sau cum se poate modela chipul uman cu mâinile goale

Niciun comentariu In presa, Media
21 Mar
2015

Zilele trecute, am avut ocazia să încerc o procedură de înfrumusețare total neinvazivă, Sculptoplastia, metodă brevetată de Iulia Avram, femeia care modelează chipul omului, cu palmele goale.

Întâlnirea noastră a decurs foarte firesc, de parcă ne cunoșteam de ceva vreme, deși, cel mai probabil este chiar să ne cunoaștem de mai demult Mi-a oferit un ceai de salvie minunat, l-am încercat pentru prima dată și mi-a plăcut foarte tare, cu oarece jenă am golit coșulețul cu bomboane Bucuria de pe masă, nu știu dacă le știți, sunt niște bomboane din Republica Moldova care dau dependență, și am stat de vorbă. Mi-a spus că în afară de masajul pe care-l face, mai este vorba și despre altceva, mult mai profund și care aparent, nu se vede. Iulia face reechilibrare energetică, emoțională și estetică, iar pentru asta are nevoie ca subiectul, în cazul de față moi, să fie deschis și dispus să fie analizat pe interior.

Am întrebat-o pe Iulia Avram ce înseamnă Sculptoplastie și m-am așteptat să primesc explicații elaborate, tehnice și cu mulți termeni de neînțeles. Dar nu a fost așa, Iulia mi-a spus că sculptoplastia este un act de creație, așa cum sculptorul cioplește piatra sau modelează lutul, așa mâinile ei modelează chipul omului. Metoda este inventată și brevetată de ea, și în prezent, nu este foarte cunoscută la noi, spre deosebire de Rusia de exemplu, unde este foarte populară printre vedete de toate tipurile, de la artiști și până la politicieni.

M-am așezat pe un scaun în fața oglinzii, m-a privit și m-a pus să mă uit cu atenție la mine. Nu sunt chiar genul de persoană care se privește foarte des în oglindă, nu-mi analizez prea mult ridurile, așa că exercițiul pe care mi l-a propus a fost destul de traumatizant. M-am privit cu foarte mare atenție și am încercat să răspund foarte sincer la întrebarea Iuliei, ce anume aș schimba la fața mea. Am spus că nu aș schimba prea multe, cu cearcănele m-am obișnuit, dacă nu le-aș avea parcă n-aș mai fi eu; cu ridurile sunt ok, nu sunt nici prea multe, nici prea puține etc. Însă problema mea cea mai mare este ovalul feței care pare să fie foarte sensibil la atracția forței gravitaționale.

A fost de acord cu mine, apoi mi-a îndreptat atenția către gât unde, Doamne Dumnezeule, chiar aveam o problemă pe care n-o văzusem până atunci. Nu iremediabilă, nu dramatică, dar totuși, o problemă. Foarte simpatică, m-a întrebat dacă-mi trebuie gâtul ăla. Ei bine, NU, nu-mi trebuie în forma aia. Și s-a pus pe masat, nu înainte de a mă întreba care-mi este toleranța la durere. În timpul ăsta, mi-a povestit cum i-a explicat unui inginer, dornic de detalii exacte, ce se întâmplă în timpul masajului pe care-l face.

Domnule, știți plicurile alea în care trimitem chestii fragile, știți, bulinuțele alea cu aer pe care le spargem cu frenezie, ei bine, așa cum sunt bulinuțele alea de aer sub hârtie, așa sub piele sunt niște bulinuțe de grăsime pe care eu le sparg prin masaj. Adică, mai exact, prin masaj, Iulia trasformă grăsimea în energie, iar pielea capătă volum și fermitate. La fel s-a întâmplat și cu gâtul meu, a răsucit pielea între degete precum lutul, așa cum îmi spunea la începutul întâlnirii noastre, iar la final, gâtul meu chiar arăta altfel. Pe cuvânt, nu exagerez cu absolut nimic. De aceea am și rămas fără cuvinte, uitându-mă în oglindă, cu gura cascată și trăgând de pielea gâtului absolut uimită.

Apoi m-a pus să vorbesc. Ceva, orice, doar să-mi aud vocea. Și mi-am auzit-o. M-a întrebat dacă asta e vocea mea. I-am răspuns că mereu am avut senzația că vocea pe care o aud nu este a mea. Mi-a spus direct, fără menajamente … chiar nu este vocea ta. M-a mai întrebat unde-mi aud vocea, de unde pare să pornească. Am ascultat cu atenție și am constat că vocea-mi vine din gât și de undeva de la nivelul umerilor. Am fost destul de obiectivă, înțeleg că sunt persoane care nu sunt capabile să-și dea seama de asta, deci, da, vocea mea venea din gât, avea accente metalice și ascuțite. M-a pus să vorbesc, iar ea, mi-a scos vocea adevărată la lumină. Cum? Nu mă întrebați, nu pot să vă spun exact. Tot ce știu este că m-a apăsat cu pumnul strâns pe tot abdomenul, de jos în sus, până în dreptul plexului solar. Ce a făcut de fapt, habar n-am. Însă, după operațiunea asta, vocea mea venea din abdomen, era profundă și rotundă, fără ascuțișuri și … cu totul altfel. În momentul ăsta, i-a sunat telefonul și a ieșit din cameră scuzându-se, iar eu am rămas din nou, cu ochii pironiți în oglindă, nedumerită, uimită, fără cuvinte. Am stat așa până s-a întors Iulia în cameră, timp în care am repetat diferite cuvinte doar ca să-mi aud vocea cea nouă.

Multă lume poate nu știe, dar fiecare avem blocajele noastre energetice cauzate de evenimente nu tocmai fericite din copilărie, de vorbe aruncate aiurea de cei dragi, de tot felul de întâmplări care aparent, nu au nicio influență asupra noastră. Ei bine, și eu am așa ceva, dar din fericire, mi-a spus Iulia, am avut capacitatea de a le debloca singură. Nu total, nu pe toate, dar … ești bine, scumpa mea, ești bine! Mai mult nu pot să vă povestesc, sunt lucruri mult prea personale.

Avantajele acestei proceduri sunt multiple pentru că toate problemele noastre, de greutate, estetice, cele ale organelor interne, etc., sunt cauzate de blocaje energetice provocate de dezechilibre emoționale. Iar Iulia Avram, cu permisiunea pacientului, să-i spunem așa, face să dispară blocajul energetic care-l împiedică să aibă o viață senină, sănătoasă și frumoasă. Vorba aceea atât de banală, frumusețea vine din interior, considerată clișeu de mulți dintre noi, este foarte adevărată. Sigur, sunt persoane care au norocul unor trăsături frumoase, dar de câte ori nu ați văzut oameni frumoși, dar obosiți, deprimați, triști, acriți, cu probleme de greutate, opaci?

După o săptămână de la această întâlnire sunt încă fără cuvinte, de aceea am și amânat să scriu această postare. Mi-a fost foarte greu să-mi adun gândurile sau mai exact, să transform senzațiile în cuvinte. Însă, este o experiență pe care o recomand cu sinceritate. În cazul meu, după o ședință, schimbarea a fost vizibilă, dar pentru ca rezultatele să fie evidente și de lungă durată, este nevoie de 10-12 ședințe.

logo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.