Chirurgie estetică fără bisturiu – revista TABU

Niciun comentariu In presa, Media
05 Jan
2013

Degetele unei femei pot face minuni și pot lesne înlocui procedurile invazive ale chirurgiei plastice. Iulia Avram a dezvoltat o tehnică specială – sculptoplastica – prin care remodelează și întinerește fața cu 8-10 ani.

Am fost Toma Necredinciosul. Când am întânit-o prima oară pe Iulia Avram, recunosc, eram mai mult decât sceptic! Nu prea credeam în remediul minune-promis, îmi imaginam o nouă terapie de natură energetică din familia celor față de care am fost întotdeauna neîncrezător… Din momentul în care însă a început să vorbească, ea a reușit să-mi capteze interesul, apoi să-mi câștige încrederea.  Căldura vocii ei, cu accentul tipic de Chișinău, era învăluitoare, așa că totuși, am ridicat din nou garda, întrebându-mă dacă nu cumva mă aflam în fața unei tentative de manipulare. Mi se inducea cumva o stare placebo?

 

Totuși, ședințele de sculptoplastică ale Iuliei Avram se desfășoară întotdeauna în fața unei oglinzi și rezultatele sunt vizibile imediat. Desigur, de la caz la caz, e nevoie de 5-10 întâlniri cu durata variabilă, ceva între 60-120 minute. Asta, bineînțeles și în funcție de rezistența la durere sau de micile deprinderi masochiste ale fiecăruia. Da, frumusețea se naște (și) din (puțină) durere, fiindcă degetele Iuliei acționează energic (adverb care, deloc întâmplător vine de la ”energie”).

 

Iulia consideră că nimic din ceea ce face ea nu are legătură cu masajul facial clasic. Chiar îi displace termenul în sine. La origine, este specialistă în presopunctură, însă a parcurs și câteva stagii inițiatice în Tibet. Treptat și-a constituit propria metodă pe care a brevetat-o. O metodă alternativă de eliminare a depunerilor de grăsime și a gușei, de corectare a ridurilor și de întinerire, în general a feței, dar totul fără ajutorul bisturiului,fără cicatrice, fără perioade de covalecență și recuperare. Și fără niciun fel de efecte secundare!

 

3E: Emoțional, Energetic, Estetic

Teza Iuliei Avram este că toată urâțenia unui chip se acumulează treptat din refularea unor emoții, din suprapunerea afectelor negative, din supraproducția de toxine sufletești, care aglomerează ”tubul energetic” al fiecăruia. De aceea, acțiunea fizică asupra acestor ”defecte”, având rolul  de a transforma depunerile de grăsime în energie, se combină cu terapia sufletească. Iulia vorbește despre cei 3 E care compun ecuația sculptoplasticii: reechilibrare Emoțională, reechilibrare energetică și, în final, reabilitare Estetică.

 

La acest ultim stagiu, se ajunge numai după parcurgerea temeinică a celorlalte două, texturile adipoase putând fi vindecate numai după efectuarea terapiei rănilor sufletești. Nu poți face direct un lifting al mușchilor feței, de pildă, dacă persiști în negarea unor traume emoționale! Ne închipuim în mod eronat că doar dând un simplu ”Delete” am anulat o trăire negativă, dar, în realitate, aceasta este depozitată undeva (un soi de Recycle Bin extrem de pervers) și se regăsește apoi sub forma unor depuneri disgrațioase de grăsime. Sinceritatea în fața terapeutului este esențială. De altfel, Iulia nu lucrează decât cu pacienții cu care stabilește relații neechivoce de empatie: ”Dacă nu simt pacientul, dacă nu reușesc să-l înțeleg, mai bine nu-l iau, fiindcă știu că nu-l voi putea ajuta!”. Există și pacienți a căror reechilibrare energetică lasă urme profunde asupra tămăduitorului: ”Mi s-a întâmplat ca, după lucrul cu o pacientă să nu mai fiu în stare de nimic timp de trei zile! Efectiv, mă secase de energie…”.

 

Nu se lucrează la normă!

Rezultatele obținute deja cu vedete din Rusia sau de la Scala sunt grăitoare, Iulia ajungând acum să facă o complicată navetă pe ruta Chișinău-Moscova-București-Milano. Cu toate acestea, pacienții nu sunt invitați să dea năvală, nu se lucrează la normă. Situația este mult mai delicată decât și-ar putea imagina cineva din afară. În primul rând, sunt primiți doar cei care acceptă să-și deschidă sufletul în fața Iuliei, cei care, de fapt, vor cu adevărat să fie ajutați. ”Bolnavii de profesie” sunt depistați imediat și, după prima ședință, nu mai sunt primiți.

 

Apoi, timpul fizic al Iuliei la București este destul de limitat, de aceea nici nu vrea să-și facă reclamă neconvențională, acceptând doar pacienți recomandați de prieteni. Până la urmă, chiar termenul de pacient e ușor nepotrivit. Mai degrabă, câtă vreme se stabilește o relație complexă la nivel emoțional, corect ar fi ”partener de terapie”. Iulia preferă să-și reprezinte pacienții ca pe niște ”vechi prieteni”, cărora nu le reține decât prenumele și nu dă niciodată nume proprii atunci când vorbește cu terți pacienți. ”Fiecare în parte este o individualitate delicată, care trebuie protejată din toate punctele de vedere!”

 

Metoda sculptoplastică, unică în lume, este total neconvențională, dincolo de faptul că nu face apel nici măcar la o simplă cremă. Odată rezolvată problema reechilibrării emoționale și energetice, totul se rezumă la presupunctură  și vibrații induse de degetele măiastre ale Iuliei Avram. Am fost eu însumi la două sedințe de sculptoplastică și… oglinda nu minte!

 

Autor: Dan Silviu Boerescu 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *